MADARASI HARGITA HEGYIMENTŐ CSAPAT

MADARASI HARGITA HEGYIMENTŐ CSAPAT

Csapatunk 1970 évek elején alakult meg mint madarasi hargita hegyimentők néven vált ismerté ezekben az években közös együtt müködésel a gyergyoi hegyimentő csapatal szolgálatot teljesítetek a madarasi hargitán és a vargyas szorosban.

Az 1980-1989 évek egy fiatalabb csapatott hozott magával és egy újabb önkéntes generáció folytatta tevékenységét ezekben az években. A komunista rendszerválltás után 1990-1997 év időszakában önerőből , kisebb támogatásokból saját epületett építettünk és itt adtunk otthont a hegyimentő csapat tevékenységének, ahol ezekben az években saját autóinkat és felszerelésünket használva szolgálatot teljesítettünk hétvégenként a madarasi hargitán és a vargyas szorosban.1997 években újra alakult a megyei hegyimentő szolgálat adminisztrációs központja hargita megyében.

2001-ben megalakult a HARMONT egyesület és ezen keretén belül folytatta munkáját tevékenységét közösen a megyei tanáccsal együtt, ahonnan kevés anyagi támogatással ,önkéntes munkával tevékenykedik napjainkban.2004-2005 nagyobb veszteség érte csapatunkat két kolégánk betegség és lavina áldózatai lettek. Csiki Attila, Mike Csaba.2008-ban Hargita megyében a hegyimentő szolgálat újra reformálása.

Két hegyimentő alkalmazása csapatunkban, mindezt a hargita megyei tanács vezetőségének és Borboly Csaba hargita megye elnökének mondunk köszönetet.

2011. augusztus 1., hétfő

HIREK - ŞTIRI

2012 marc.7.


Cupa memoriala Mike Csaba 2012

Cupa memoriala Mike CsABA 2012
In data de 17 martie, incepand cu ora 10:00, la Harghita Madaras va avea loc Cupa Memoriala Mike Csaba 2012, un concurs de schi de tura rezervat amatorilor, organizat de catre Clubul sportiv Aquila din Odorheiu Secuiesc. Cei ce doresc sa participe se pot inscrie pana in ziua concursului, la ora 9:00, in schimbul unei taxe de participare,(20 lei) la una din categoriil...
e: copii (10-16 ani), juniori (16-22 ani), seniori (22-35 ani), veterani (35-45 ani), old boys (peste 45 ani) si femei-open. Concurentii vor avea asupra lor, in afara echipamentului de baza, imbracaminte impremeabila, manusi, caciula, ochelari de soare etc. Cazarea se face la Cabana 21Gr, 55 lei / 2 nopti (oferta este valabila pentru minim 2 nopti de cazare). Informatii suplimentare gasiti la tel. 0744/268953 (Laszlo Gabor).
Va rugam petru CAZARE cel tarziu pana VINERI 9 MARTIE sunati la 0744/268953
Va asteptam cu DRAG :-)



2012. mart.4.CANTONAMENT ECHIPA DE SALVAMONT ODORHEIU SECUIESC
- HINTERTUX AUSTRIA



2011.október 1.
         Sikeresen zajlott le a harmadik alkalommal megszervezett tájékozodási verseny a Madarasi Hargitán. A " BARANGOLJUNK SZÉKELYFÖLDÖN '' tájékozodási verseny amit a székelyudvarhelyi Harmont egyesület és önkéntesi szerveztek a Madarsi Hargitán nagy érdeklödesnek örvendett mivel 8 székelyudvarhelyi és környéki iskola 88 diákja nevezett be a versenyre, 4-5 fős középiskolás csapatok mérték össze erejüket, tudásukat és ügyességüket a versenyen.
       A verseny sikersen zajlott le mind a tavaji évhez hasonlóan az idén is jutalomban részesült a legügyesebb csapat (máréfalvi HIUZ csapat) akit a Hegyimentők megjutalmaztak egy téli sihétvégével (sizés és tanitás, szállás) a Madarsi Hargitán. Mind a 15 csapat minden tanulója hegyimentős jelvényt, névre szoló oklevelet, Turisztikai utmutatót és naptárt kapott.





   
          Köszönjük a résztvételt a Móra ferenc ált.isk, Baczkamadarasi Kiss Gergely Református gimn.,Tompa László ált.isk.,Tamási Áron ált.isk.(Farkaslaka),Dr.P.Benedek Fidel ált.isk. (Székelyszentlélek),Nyirő József ált.isk.(Máréfalva),Kriza János ált.isk.(Kápolnás falu),és a Petőfi Sándor ált.isk.(Oroszhegy) valamint tanáraiknak hogy elkisérték és képviselték iskoláikat. Köszönjük a támogatást a Hargita Megye Önkormányzatának, és a Csavargó utazási irodának, hogy biztositotta autóbuszaikat a szállitásra.




2011.szeptember 22 es 24
             Hegyi menedék-pihenőhej felújitása, épitése Fenyéd Fejibe.

   A székelyudvarhelyi Harmont hegyimentő csapat és önkéteseik közös erővél és hozzállásal felújitották a Fenyéd Fejiben lévő pihenőhelyet. A felújitásra szoruló pihenőhej új szerkezett kapott, kicserélték és megerősitették a tetőszerkezetet, asztal és pad is került a pihenőhej alá ami eddig nem volt , hoszzantartó faápoló szerrel kezelték le, hogy időtálló legyen, valamint tájekoztató táblával látták el.

 ELŐTTE

A MUNKÁLATOK



 A FELÚJITOTT PIHENŐHEJ


        A pihenőhej mellett nem messze (30-50m-re) lévő borviz forrást is sikerült felújitani.Új tetőszerkezetet, fedelet kapott, kitakaritódott a medre.
 FELÚJITÁS

FELÚJITÁS UTÁN





2011. augusztus 20-21
     A székelyudvarhelyi Harmont hegyimentő egyesület és önkéntesek befejzték a Vargyas szoros és Lövéte falu közötti turista útvonalat, jelzéseket festettek és oszlopokat helyeztek el a biztonságosabb és könnyebb tájékozodás érdekében.

- Szikszai Attila hegyimentő és Puskás Imre, Páll Attila, Buti László önkéntesek



- turista jelzéssel ellátott oszlop Lövéte falu-Vargyas szorosba Almás falu felől



 




A binztonságosabb turázásért  a székelyudvarhelyi Harmont hegyimentő egyesület  és önkéntesek láncokat helyeztek el az Almási barlanghoz vezető turista utvonalon Almás falu felöli bejáratánál.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése